Hverdagsvenlig pizzadej til almindelig ovn

Laves med ganske almindelig køkkenmaskine, og kan passes ind i hverdagen. Start torsdag eftermiddag, og den er klar fredag aften.

Opskriften er optimeret til afbagning i en almindelig ovn der kan nå 250-300 grader. Brug gerne bagestål. Opskriften indeholder olie, og en smule mere vand, for at bevare lidt saftighed.

Ingredienser til 6 pizzaer (270 gram pr. dejkugle)

  • 630 g vand (koldt)

  • 3 g frisk gær (eller 1,5 g tørgær - svarende til en halv teske)

  • 1000 g mel (Caputo Pizzeria eller en anden type tipo 00)

  • 27 g salt (fint)

  • 15 g olivenolie

Skal du lave flere eller færre? Tilpas mængderne her.


fremgagsmåde

Dagen før pizzadagen:

  1. Tilføj vand, gær og mel i røreskålen uden at tilsætte salt endnu.

  1. Rør dejen i 4 minutter ved laveste hastighed, indtil ingredienserne er godt blandet.

  2. Tilsæt salt, øg hastigheden en smule (lav-medium hastighed), og ælt dejen i 3 minutter.

  3. Tilsæt olie og ælt videre i 2-5 minutter indtil dejen har samlet sig og fremstår nogenlunde ensartet (den bliver ikke glat).

  4. Lad dejen hvile tildækket i røreskålen i 30 minutter, fold og stram den derefter op til en glat kugle.

  5. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time, eventuelt i hævekassen.

  6. Del dejen i 6 ens stykker, stram op til pizzakugler, og lad dem hæve 3 timer ved stuetemperatur i en hævekasse med låg.

  7. Stil hævekassen i køleskabet og lad pizzakuglerne hæve 20-48 timer

På pizzadagen:

  1. Tag hævekassen ud fra køleskabet 2-3 timer før bagning, og lad den stå ved stuetemperatur

  2. Tryk dejen ud i durum-mel, stræk den, tilføj dit yndlingsfyld, og bag din pizza


Tip til æltning

Udskift noget af vandet med isterninger.

  1. Start med at lægge 2 isterninger i røreskålen.

  2. Suppler med koldt vand, indtil du rammer 630 gram i alt.


Tip til bagning

Brug bagestål. Forvarm din ovn på højeste varme i 45 minutter.

Bag først dejen kun med tomatsovs, indtil skorpen tager en smule farve.

Tag din pizza ud, tilføj toppings, og bag videre til den er færdig.

Forrige
Forrige

Hvid pizza med squash og citronhonning

Næste
Næste

Hverdagsvenlig pizzadej til pizzaovn